En av de tydligaste trenderna under Computex är att många företag väljer att bredda sina utbud och ger sig in på nya produktområden. Kort innan mässan börjat hittade information ut på webben som talade för Gigabyte skulle vara en av dessa, då de uppgavs lansera RGB-belysta primärminnen.

Detta visar sig stämma då företaget under Computex 2018 avtäcker Aorus RGB LED, vilket som namnet antyder är Aorus-märkta primärminnen utrustade med RGB-belysning. En ny detalj som framkommer är att paketen även innehåller två utfyllnadsmoduler, vars enda syfte är att fylla ut de två tomma minnesplatserna på moderkortet.

Tanken är att ge datorentusiaster möjligheten att få ett visuellt tilltalande datorsystem, utan att behöva spendera stora summor pengar på primärminne. Företaget överväger även att sälja fejkmodulerna separat i framtiden, men det är ännu oklart om det blir av.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

I övrigt bekräftas de uppgifter som tidigare hittat ut webben, och det handlar om DDR4-minnen som säljs i paket om 16 GB och körs i 3 200 MHz. Aorus RGB LED lanseras någon i juni och har ett rekommenderat pris på 229 USD, motsvarande cirka 2 500 kronor inklusive moms.