Nördighet är något som kan ta sig uttryck på många olika sätt. På SweClockers har de flesta ett brinnande intresse för datorer, hårdvara och allt runtomkring. Det finns dock de som är nördiga inom andra områden och en av de är Johan Hedberg, eller Matgeek som han är mer känd som på Youtube, vars passion är mat och matlagning.

Tillsammans med Matgeek och Rebecka "Nerdphilia" Broström presenterar SweClockers projektet Wintermute, där de tillsammans ska bygga ihop en dator med det Neuromancer-inspirerade namnet. Det färdiga bygget ska sedan användas av Matgeek för streaming, spel och inte minst VR.

Typ

Produkt

Lägsta pris

Processor

Intel Core i7-8700K

Moderkort

Asus ROG Strix Z370-G

Minne

Corsair Dominator Platinum 3 200 MHz 4 x 8 GB

Grafikkort

Asus ROG GeForce GTX 1080 Ti Strix Gaming OC

SSD-enhet

2 × Samsung 960 Pro 1 TB

Nätaggregat

Seasonic Prime Titanium 850 W

Chassi

Parvum Systems Custom S2.5

-

I del 1 av 3 i videoserien påbörjar Frida "zoyadog" Bergendal och Nerdphilia bygget och monterar några av komponenterna. Komponentvalet föll denna gång på Intels sexkärniga Core i7-8700K tillsammans med 32 GB primärminne som körs i en frekvens om 3 200 MHz.

parvum_2.jpg

Chassit från Parvum Systems.

parvum_1.jpg
image.jpg

För grafiken står ett fabriksöverklockat Geforce GTX 1080 Ti från Asus, vilket ackompanjeras av två Samsung 960 Pro 1 TB samt ett Seasonic Prime Titanium på 850 W. Allt detta huseras i ett helt specialbyggt Micro ATX-chassi från Parvum Systems, med en design inspirerad av AI:n Wintermute från sci-fi-romanen Neuromancer av William Gibson.

Del 1 av Wintermute på Nerdphilias Youtube-kanal
Del 1 av Wintermute på Matgeeks Youtube-kanal

Självklart är bygget vattenkylt, med vattenblock för såväl grafikkort och processor. Detta går vi igenom i del två av videoserien, för att sedan avsluta och presentera datorn i sin helhet i del tre. Förutom SweClockers videoklipp kommer även Nerdphilia och Matgeek publicera tre delar var parallellt, där de går igenom projektet. Del 1 av dessa finns tillgängliga nu och går att se via länkarna ovan.

Delar i projekt Wintermute:

  1. SweClockers och Nerdphilia bygger speldator till Matgeek

  2. Läcker vattenkylning – utan läckor!

  3. Wintermute har landat – Matgeek får sin nya speldator

ROG_Black2.png

I samarbete med Republic of Gamers

Denna artikel produceras i samarbete med Republic of Gamers. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.