I början av mars rapporterades det om att Nvidias Geforce Partner Program (GPP) kan klassas som konkurrensbegränsande. Anklagelserna baseras på att medlemmar i programmet endast får tillverka grafikkort med Nvidias grafikkretsar, och i utbyte erbjuds de bland annat tidig tillgång till dessa. Tillverkare utanför programmet uppges även nedprioriteras när det kommer till allokering av kretsar.

Flera tillverkare markerar i dagsläget sitt spelrelaterade sortiment med särskilda namn, där exempelvis Gigabyte och MSI använder "Aorus" respektive "Gaming". Dessa bolag har under de senaste veckorna börjat avlägsna namnen från produkter med anknytning till AMD Radeon, vilket tros vara ett resultat av GPP. Nu rapporterar Videocardz att även Asus sällar sig till skaran.

När det kommer till tredjepartsmodeller av grafikkort är Asus en av de största aktörerna och har bland annat serierna Asus Strix och Asus Dual. Enligt uppgift kommer företaget inom kort införa namnet Arez, vilket ska sällskapa Asus i de nuvarande benämningarna och användas för grafikkort med kretsar från AMD. Vidare skrivs att Arez kan komma att ersätta spelinriktade Republic of Gamers.

Efter samtal med Asus meddelar Kitguru att de nya produktserierna kommer utrustas med samma kyllösningar som tidigare. Bolagen som genomfört namnändringar har inte bekräftat huruvida dessa beror på Nvidias GPP eller ej.