Kryptovalutor är ingen ny företeelse, men har på senare tid varit ordet på allas läppar inom teknikvärlden. Intresset för området har växt explosionsartat, vilket bland annat har lett till en situation där grafikkort blivit en bristvara. Allt fler företag har börjat ge sig in på marknaden, med bland annat Crytek och Atari som lanserat egna valutor.

SweClockers vill inte vara sämre och lanserar nu den egna kryptovalutan SweCoinz, en valuta framtagen av hårdvaruentusiaster, för hårdvaruentusiaster. Valutan är resultatet av ett arbete som pågått bakom kulisserna under en längre tid och något som gör SweCoinz unik är att den inte går att omvandla till riktiga pengar.

Genom ett samarbete med EA och svenska DICE är det istället möjligt att byta in SweCoinz mot valuta i Star Wars: Battlefront 2. Tanken är att ge spelarna en känsla av stolthet och uppfyllelse när de låser upp föremål, vapen och annat i speltiteln.

SweClockers är medvetna om den rådande situationen på grafikkortsmarknaden och för att inte främja detta ytterligare är SweCoinz inte beroende av högpresterande grafikkort. Istället är processen för att bryta valutan exklusivt utformad att nyttja grafikgränssnittet Glide, vilket innebär att äldre grafikhårdvara ur Voodoo-familjen kan få nytt liv – något som är bra både för miljön och plånboken.

SweCoinz kommer finnas tillgängligt som en Initial Coin Offering (ICO) från och med den 2 april, där SweClockers medlemmar får en exklusiv möjlighet att köpa den nya valutan före alla andra.

April, april!