Under den senaste månaden har Intel tillsammans med andra tillverkare arbetat för att ta fram uppdateringar som täpper till säkerhetshålet Spectre. Företaget släppte nyligen en uppdatering, men drog tillbaka den kort därefter då de upptäckt problem som påverkade ett stort antal användare.

Nu meddelar Intel att de färdigställt nya mikrokodsuppdateringar för processorer ur Kaby Lake-, Skylake- och Coffee Lake-familjen och att de har börjat skickas ut till partnertillverkare. Uppdateringarna kommer göras tillgängliga genom nya versioner av respektive tillverkares BIOS/UEFI inom kort, berättar företaget.

Äldre modeller ur Broadwell- och Haswell-familjen har ännu inte fått uppdateringar för Spectre. Detsamma gäller för Sandy Bridge och Ivy Bridge och Intel meddelar att de arbetar på uppdateringar för samtliga, men att de än så länge är i betastadiet.

Mikrokodsuppdateringarna ska mildra effekterna av Spectre variant 2, vilken utnyttjar hur minne adresseras i moderna processorer. Säkerhetshålet kan bland annat användas för att få tag i information såsom lösenord, men ännu finns det inga dokumenterade fall där det har använts i attacker.