När det kommer till processorkylning finns det ett flertal stora aktörer på marknaden och en av dessa är Be Quiet. Företaget har ett flertal populära modeller som är ofta återkommande i datorbyggen, däribland Dark Rock 3 och Dark Rock Pro 3.

Under årets CES-mässa visar företaget uppföljarna till dessa, med namnen Dark Rock 4 och Dark Rock Pro 4. Det handlar i grund och botten om samma kylare som tidigare, men med vissa förbättringar såsom bättre värmeupptagning och kraftigt förbättrat monteringssystem.

Dark Rock 4 kommer utrustad med en 135 mm-fläkt ur bolagets Silentwings-serie samt sex stycken värmeledningsrör av koppar. Det finns även stöd för montering av en extra 120 mm-fläkt och kylaren har ett ökat TDP-värde på 200 W, samtidigt som prestandan är densamma som tidigare.

En av de stora nyheterna är hur kylaren monteras, något som gjorts om jämfört med tidigare modeller. Dessa skruvades fast från baksidan av moderkortet, vilket ledde till frustration hos många användare. För Dark Rock 4 och Dark Rock Pro 4 sker nu detta istället genom att höljet i toppen tas bort, vilket gör det möjligt att skruva fast denna ovanifrån.

Dark Rock Pro 4 är den något större modellen och bestyckas med en 135 mm-fläkt på insidan samt en 120 mm-fläkt i framkant. Den mindre fläkten, tillsammans med utskärningar i botten på kylflänsarna, ska göra det möjligt att använda minnesmoduler med större kylflänsar.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

Även denna har stöd för montering av ytterligare en 120 mm-fläkt och har ett TDP-värde på 250 W. Enligt Be Quiet kan modellen hålla lägre fläkthastigheter än föregångaren och därmed en lägre ljudnivå, men med samma prestanda som tidigare. De båda kylarna lanseras under årets andra kvartal och har samma riktpriser som föregångarna, vilket väntas innebära prislappar mellan 800-1 000 kronor.