Strategiserien Total War kretsade länge kring historiska spel, där en ny speltitel kom ut med jämna mellanrum och täckte en ny tidsera. I takt med att serien vuxit har den även letat sig mot nya vyer, däribland fantasy-världen Warhammer. Samtidigt pågår arbetet för nästa stora titel i historisk tappning.

Nu avslöjar spelstudion Total War: Three Kingdoms, där blickarna vänds mot Handynastins Kina. Startåret är år 190 före Kristus, en tid då Kina befann sig i en blodig och kaotisk era. Kejsaren är inte mer än ett barn, och bakom kulisserna drar krigsherren Dong Zhuo i trådarna. Fokus ligger på tre kämpar, där var och en representerar ett varsitt kungadöme som reser sig mot Dong Zhuo.

Några större detaljer utöver tidseran avslöjas inte, och de enda bilder som presenteras är förrenderade sådana. Grunderna i Total War ska dock vara intakta, där stora slag i realtid med tusentals soldater blandas med en turordningsbaserad kampanjkarta. Den senare involverar spelaren i både ekonomi, forskning och diplomati.

Total War: Three Kingdoms släpps i höst till PC/Windows, men något fast lanseringsdatum eller pris avslöjas inte.