Även om det finns ett flertal aktörer på marknaden som tillverkar OLED-baserade TV-apparater, så kommer i grunden alla paneler från samma företag – LG Display. Detta betyder dock inte att varje modell erbjuder likvärdig bildprestanda, då de enskilda tillverkarna oftast utformar egna bildprocessorer för efterbehandling och uppskalning – något som kan göra markant skillnad på bildkvaliteten i slutändan.

Ett företag som lyckats ytterst bra med att paketera en LG-baserad OLED-panel med en egenutvecklad bildprocessor är Sony, vars flaggskepp A1, som lanserades under förra årets CES-mässa, fått riktigt bra kritik värden över. Till CES 2018 blir det dock ingen ny värstingmodell, utan istället satsar företaget på att bredda sortimentet med fler modeller som baseras på den lyckade A1:an.

Nytt ut är OLED-modellen AF8, vilken är ett resultat av feedback som Sony fått från användare och spekulerande kunder till den nuvarande A1-modellen. Den sistnämnda har nämligen ett tämligen unikt bordsstativ som påminner om ett staffli, en lösning som tydligen inte alltid går hem hos alla. Med AF8 går man istället tillbaka till ett mer traditionellt stativ, i detta fall med en väldigt låg profil.

I övrigt är mycket sig likt hos AF8:an ställt mot A1, vilket innebär en 4K-upplöst OLED-panel som ackompanjeras av företagets bildprocessor X1 Extreme. Därtill är nykomlingen utrustad med samma ljudsystem som flaggskeppet, vilket innebär att hela skärmpanelen används som ett högtalarelement.

Nytt är dock officiellt stöd för HDR-standarden Dolby Vision, något som även kommer till A1:an i form av en mjukvaruuppdatering senare i år. Sony meddelar även att man arbetar på en ny bildprocessor för nästa generations flaggskepp. Detta visades upp i form av kretsen X1 Ultimate och demonstrerades ihop med en 8K-upplåst LCD-prototyp i båset.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

Sony AF8 lanseras någon gång under årets första kvartal i storlekarna 55 och 65 tum. Prisnivån väntas landa strax under motsvarande A1-modell.