Efter en tids rykten presenterade Intel nyligen sin nya processorfamilj som utvecklats tillsammans med AMD, där de sistnämnda står för grafiken i form av Radeon RX Vega M. Företaget meddelade även att bärbara datorer med processorerna var att vänta inom kort och nu visar HP sin modell.

Denna heter Spectre X360 och kommer i två utföranden, där en av dessa utrustas med en fyrkärnig Intel Core i7 ur "Kaby Lake-G"-familjen. Detta är tredje iterationen av Spectre X360, där nyheterna bland annat innefattar en 15,6-tums pekskärm med upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar och ett nydesignat tangentbord. Då det handlar om en hybriddator inkluderas även en pekpenna.

Sett till specifikationer erbjuds upp till 512 GB SSD-baserad lagring samt upp till 16 GB primärminne. För grafik används Radeon RX Vega M GL som integreras direkt på processorn. I anslutningsväg kommer datorn bestyckad med två USB Type-C varav en har Thunderbolt 3, en USB 3.1, en HDMI samt en minneskortsläsare.

► Läs alla artiklar från #ces-2018

HP Spectre X360 med "Kaby Lake G" lanseras den 18 mars och kostar från 1 449 USD, motsvarande cirka 14 900 kronor inklusive moms.