Nyligen presenterade Gigabyte sina egenutvecklade modeller av AMD:s grafikkort Radeon RX Vega 56 och Vega 64, vilka ingår i företagets Windforce 2X-serie. Detta är två av flera modeller från partnertillverkare som hittat ut på webben den senaste tiden, där Powercolors Red Devil är en av dessa.

Efter att tidigare endast visats på bild avtäcker nu Powercolor Radeon RX Vega Red Devil officiellt. Modellerna liknar övriga ur samma serie, med en kylare som går i färgerna röd och svart och utrustas med tre stycken 90 mm-fläktar. Båda bestyckas även med en förmonterad täckplåt på baksidan.

Sett till specifikationer kommer Radeon RX Vega 64 Red Devil med en basfrekvens på 1 417 MHz och en turbofrekvens på 1 617 MHz, jämfört med 1 247 respektive 1 546 MHz för AMD:s referensmodell. För Radeon RX Vega 56 ligger turbofrekvensen på 1 526 MHz, medan basfrekvensen för denna än så länge är okänd.

De båda modellerna använder två stycken 8-pin PCI Express-kontakter för strömförsörjning samt bestyckas med två HDMI och två Displayport. Uppgifter gällande pris och lanseringsdatum är i dagsläget okänt.