Den japanska rollspelsserien Final Fantasy har en lång historia och har traditionellt sett endast getts ut på spelkonsoler. Ett fåtal delar i serien har dock släppts till PC-plattformen, där det online-fokuserade Final Fantasy XIV: A Realm Reborn var det senaste.

Hajime Tabata är en av skaparna bakom den senaste delen, Final Fantasy XV (15), och har tidigare talat om att de skulle vilja släppa spelet på PC. I en ny intervju med japanska spelpublikationen Weekly Famitsu, översatt av Gematsu, berättar Tabata att intresset fortfarande finns och att de vill göra en mer tekniskt avancerad version för plattformen.

I’d like to release the game on PC as a technical attempt. I want to show PC users Final Fantasy XV running on high-end machines, and we personally would like to see it, too. Also, I would like to try developing on PC to pursue a unique way of playing with PC-exclusive features like making your own quests and enjoying the world using things like mods.

Han berättar att det i så fall inte skulle handla om en direkt portning från konsoler, utan istället en anpassad version för PC med funktioner byggd för denna. Tabata nämner bland annat stöd för moddar och möjligheten för spelarna att utforma sina egna uppdrag.

Huruvida en sådan version blir verklighet eller ej är dock för tidigt att säga, och i intervjun berättar han att fokus just nu ligger på det utlovade materialet till spelet anpassat för virtuell verklighet.