Datorkomponenter av premiumtypen är ingen ovanlighet, med exempelvis grafikkort i guld och liknande produkter. Dessa släpps oftast i begränsade upplagor och riktar sig till de entusiaster som vill ha det allra bästa alternativt sticka ut från mängden.

Under årets CES-mässa visade taiwanesiska Cooler Master upp en sådan produkt, nämligen nytt nätaggregat de kallar för Masterwatt Maker MIJ, där de tre sista bokstäverna står för Made in Japan. Enheten är av det exklusivare slaget och kommer säljas i begränsad upplaga. Sett till specifikationer är den, som namnet antyder, byggd med endast japanska komponenter från tillverkaren Murata.

Sett till specifikationer handlar det om en effekt på 1 200 watt och 80 Plus Titanium-certifiering, vilket enligt Cooler Master själva innebär en verkningsgrad på hela 95 procent. Modellen får även Bluetooth-stöd, vilket möjliggör viss styrning av enheten med hjälp av en smart telefon.

Företaget planerar att tillverka enheten i begränsad upplaga och priset väntas ligga runt 1 000 USD, motsvarande cirka 11 100 kronor inklusive moms.