Lagringsmedia blir allt större, både när det kommer till mekanisk lagring som hårddiskar men också flash-baserad lagring såsom SSD- och USB-enheter. Nu går Kingston ut med sitt nya tillskott i USB-familjen Datatraveler med en rekordstor lagringskapacitet.

USB-enheten Datatraveler Ultimate GT ska finnas i två olika storlekar, där den mindre går loss på 1 terabyte medan den större sitter på dubbla storleken 2 terabyte. USB-enheten huserar i ett skal gjort av en zink-blandning för att göra enheten så slitstark som möjligt. Hur disken presterar gällande läs- och skrivhastighet är dock för tillfället okänt.

Gränssnittet som används för stickan är första generationen av USB 3.1 (USB 3.0) och enheten mäter in på 72 mm × 27 mm × 21 mm. Enligt Kingston själva finns det utrymme att lagra upp till 70 timmar av 4K-upplösta filmer, 256 000 stycken bilder på 16 MB vardera eller 96 stycken PC-spel.

Kingston Datatraveler Ultimate GT ska enligt Kingston släppas i februari månad och kommer med fem års garanti, men inget pris är ännu officiellt satt.