Amerikanska Amazon har sedan starten först och främst varit en näthandlare och täcker idag större delen av världen. Med åren har de börjat bli mer omfattande och erbjuder idag även andra tjänster som molnlagring och videoströmning via tjänsten Amazon Prime Video.

Företagets videoströmningstjänst har länge endast varit tillgänglig i utvalda länder, men nu väljer de att utöka med 200 länder världen över, däribland Sverige. Tjänsten blir en direkt konkurrent till bland annat Netflix och HBO Nordic, vilka precis som Amazon också satsar mycket på egenproducerade filmer och TV-serier.

Amazon erbjuder en veckas gratis medlemskap och sedan de första sex månaderna för 2,99 euro per månad, motsvarande cirka 30 kronor. Därefter kommer det kosta 5,99 euro per månad, vilket innebär en kostnad på cirka 60 kronor.

Amazon Prime Video finns tillgänglig för svenska kunder via tjänstens webbplats. Tjänsten finns förutom till dator även tillgänglig för IOS och Android, vilka båda har stöd för nedladdning av filmer och TV-serier.