För några dagar sedan meddelade Samsung att de återkallar Galaxy Note 7 som sålts till konsumenter världen över. Detta då det kommit in rapporter om telefoner som börjat brinna när enheten laddas, vilket beror på felaktiga batterier.

Flera rapporter gör gällande att det kommer bli en dyr affär för Samsung och att kostnaden kan landa på 1 miljard dollar, motsvarande cirka 8,6 miljarder kronor. Samsung själva vill inte säga vad kostnaderna kommer uppgå till, men Koh Dong Jin, chef för telefonavdelning, sa under en presskonferens att det handlar om en "förkrossande" summa.

Samsung har uppmärksammat problemet och meddelar att telefonen tillsvidare säljstoppats. Kunder som redan hunnit lägga beslag på telefonen har möjligheten att byta ut den mot en ny. Svenska konsumenter påverkas inte då modellen inte säljstartats i Sverige, men den som förbeställt en Galaxy Note 7 kan välja att byta ut den mot en "likvärdig" produkt.

Slutsumman utgör mindre än fem procent av Samsungs totala nettoinkomst och den stora skadan tros istället bli för Samsungs rykte och varumärke. Bolaget uppskattar att det kommer ta två veckor att få fram nya komponenter (batterier), men hur långt efter det dröjer innan försäljning kan återupptas är ännu inte känt.