För drygt ett år sedan lanserade Razer tillsammans med VR-företaget Sensics en öppen standard för mjuk- och hårdvara utvecklad för virtuell verklighet. Plattformen kallas Open Source Virtual Reality (OSVR) och i samband med detta släpptes ett VR-headset för utvecklare med samma namn.

Nu meddelar Razer att de under juli släpper en ny version vid namn HDK 2 (Hacker Development Kit), som med uppdaterade specifikationer ska vara ett likvärdigt alternativ till såväl HTC Vive som Oculus Rift. Specifikationsmässigt handlar det om två specialtillverkade linser och två OLED-skärmar med uppdateringsfrekvensen 90 Hz och en upplösning på 2 160 x 1 200 pixlar (1 080 x 1 200 vardera).

Razer OSVR HDK 2 blir inte enbart kompatibel med spel specifikt utvecklade för plattformen, utan även de flesta Steam VR-titlarna med stöd för handkontroll. Då det är en öppen plattform öppnar Razer även upp för tredjepartstillverkare att släppa sina egna kontrollösningar.

Lanseringen av OSVR HDK 2 äger rum i juli och till priset 399 dollar, motsvarande cirka 4 100 kronor inklusive moms. Föregångaren OSVR HDK 1 ska fortsätta säljas för 299 dollar jämsides den uppdaterade versionen.