Microsoft har fått utstå kritik för deras aggressiva strategi för att få så många Windows-användare som möjligt att uppgradera till Windows 10. Utöver att erbjuda systemet kostnadsfritt har det även laddats ned i bakgrunden utan användarnas medgivande. Spelentusiaster på Steam-plattformen verkar i alla fall ha anammat Microsofts senaste system.

Valve, bolaget bakom distributionstjänsten Steam, presenterar månatliga rapporter som baseras på statistik från användarna. Dessa rapporter innehåller information om användarnas hårdvara och mjukvara, och i rapporten för mars månad visar det sig att 64-bitarsversionen av Windows 10 nu har tagit över tronen från den tidigare regenten Windows 7 64-bit.

Windows 10 64-bit används av nästan 37 procent av användarna, att jämföra med Windows 7 64-bit som uppnådde nära 33 procent. Windows 8.1 64-bit får nöja sig med dryga 13 procent. De konkurrerande plattformarna OS X och Linux kommer upp i 3,32 respektive 0,85 procent, vilket innebär att Steam OS-plattformen ännu inte haft någon effekt på marknaden.

Bland systemspecifikationerna är 8 GB RAM återigen vanligast, tillsammans med blott två processorkärnor. Sett till grafikminne är blott 1 GB grafikminne vanligast och upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar är norm.