Under AMD:s "Capsaicin"-event på GDC 2016 är det inte enbart spelutvecklare och det VR-orienterade grafikkortet Radeon Pro Duo som är i fokus. Med strålkastarna riktade mot sig passar bolaget också på att avslöja sina framtida grafikarkitekturer, där annalkande Polaris följs upp av Vega och Navi.

Med arkitekturen Polaris som väntas dyka upp under sommaren utlovar AMD hela 2,5 gånger högre energieffektivitet än dagens grafikkretsar. Det här tillskrivs såväl arkitektoniska förändringar som övergången till 14 nanometer med "FinFET"-teknik eller så kallade 3D-transistorer.

Kort efter Polaris anländer Vega, av produktplanerna att döma i början av 2017. Att lanseringen sker så tätt inpå talar för att Vega ska samexistera med Polaris och inte ersätta arkitekturerna rakt av. Kanske mest intressant med detta är att HBM2 anges som en av de stora nyheterna, vilket kan ses som en tydlig indikation om att minnestekniken inte kommer användas tillsammans med Polaris.

Det ska finnas två grafikkretsar av Polaris vid namn Polaris 10 och Polaris 11, som av den nya informationen att döma sannolikt kommer använda GDDR5 alternativt uppdaterade GDDR5X. Efterföljande Vega ska också bestå av en duo kretsar enligt samma namnschema: Vega 10 och Vega 11.

Senare under 2018 anländer Navi och här avslöjar AMD inte lika mycket detaljer, utan lämnar det vid att arkitekturen blir skalbar och drar nytta av en ny generation minnesteknik – "Nexgen Memory".