Holländska Phanteks började sin bana som chassitillverkare med mastodontchassit Enthoo Primo – en modell som snabbt blev en favorit bland entusiaster på jakt efter extrema expansionsmöjligheter. Drygt två år senare börjar det dra ihop sig mot en uppföljare och i företagets hotellsvit på CES 2016 visas en prototyp upp av det kommande flaggskeppet.

Project 916, som är arbetsnamnet på det nya chassit, är en riktig bjässe där påkostade materialval står i fokus. Den yttre stommen är exempelvis tillverkad i 5 mm tjock aluminiumplåt, medan sidopanelen på komponentsidan består av ett enda stycke härdat glas. Ovanpå detta har företaget integrerat en subtil belysningslösning i springorna mellan de olika aluminiumskivorna.

På insidan trycker Phanteks återigen på imponerande expansionsmöjligheter och mängder av monteringspunkter för radiatorer. Chassit kommer med totalt tre kammare, där två av dessa kan husera varsitt nätaggregat medan huvudkammaren sväljer moderkort upp till E-ATX med goda marginaler.

Ovanpå detta kan chassit husera två system samtidigt, då bottenplåten i huvudkammaren har en monteringspunkt för ett Mini ITX-moderkort med tillhörande grafikkort. Företaget demonstrerar detta genom att bygga in två fläskiga datorsystem i protoypen och vattenkyla dessa med samma vattenslinga, som passerar genom en 560 mm-radiator i taket samt ett 420 mm-dito i framkant.

Phanteks Project 916 kommer troligtvis att genomgå ett antal iterationer innan den når en skarp version och faktiskt får ett riktigt namn. En färdigställd produkt bör enligt utsago finnas färdig lagom till Computex i juni.

► Läs alla artiklar från #ces-2016