För bara något år sedan var det få i Norden som hört talats om den kinesiska tillverkaren Deepcool, men tack vare introduktionen av det minst sagt ovanliga chassit Tristellar hamnade aktören snabbt på många entusiasters radar. På CES 2016 ställer företaget ut det kommande miditowerchassit Genome som särskiljer sig från mängden på både en och två punkter.

Vid en första anblick på insidan skiljer sig inte modellen nämnvärt från andra moderna miditowerlösningar. Plats finns för moderkort upp till formfaktorn ATX medan nätaggregatet monteras i botten, där kabeltrasslet döljs bakom ett hölje. På lagringsfronten finns det två 3,5"-platser samt utrymme för ytterligare fyra 2,5"-enheter på moderkortsplåtens baksida.

Det som får modellen att sticka ut är dels möjligheten att enkelt kunna komplettera med en riser-brygga för vertikal montering av grafikkortet, något som tilltalar många estetiskt. Paradnumret är dock att företaget har valt bygga in ett färdigfyllt vattenkylningspaket för processorn ur sin Captain-serie direkt i chassit.

Vattenkylningslösningen baseras kring en toppmonterad 360 mm-radiator som sammanbinds med slangar tlll ett vattenblock med integrerad pump. Ovanpå detta har Deepcool modifierat sin ursprunliga Captain-design något genom att lägga till en spiralformad reservoar. Denna sitter vid leverans monterad i chassits front, vilket gör att användaren kan se vattnet flöda genom systemet även från utsidan.

Deepcool Genome lanseras under årets första kvartal i tre olika färger. Prislappen landar på 249 USD inklusive det färdigfyllda vattenkylningssystemet.

► Läs alla artiklar från #ces-2016