Montering

Som brukligt levereras Corsair Hydro H100i GTX med ett monteringskit för alla moderna plattformar från Intel och AMD. Grundprincipen är liknande, men olika tillbehör behövs beroende på system.

IMG_2801.jpg

Monteringskittet för LGA 1150/1151/1155/1156 består till att börja med av ett bakstycke i plast. I varje hörn finns en gängad pigg, med möjligheten att anpassa avståndet till respektive plattform.

Piggarna förs igenom moderkortet, och fästs på baksidan med hjälp av fyra distanser. Dessa kommer i två olika utföranden, där skillnaden är längden på gängorna. Detta möjliggör montering oavsett processortillverkare.

IMG_2899.jpg

Slutligen skruvas kylblocket på plats med fyra stycken tumskruvar, vilka även kan behöva några tag med skruvmejseln för att verkligen sitta. Väl på plats är det inga problem att koppla in både fläktar och styrsystemet Corsair Link, med hjälp av väl tilltagna kablar.

Slangarna Corsair valt att använda är väldigt styva, vilket gör det krångligt att montera blocket på plats. Det blir inte lättare när tillverkaren valt att låta slangarna gå direkt in i kylblocket, till skillnad från tidigare modeller som anslöts via 90-graderskopplingar.

IMG_2888.jpg

Att montera radiatorn ställer något högre krav på chassit, men så länge det är fri sikt och åtkomst ska det inte vara några större problem. Corsair skickar med små skruvar med tillhörande brickor som används för att fästa radiatorn till chassi. Vid montering i redaktionens Fractal Design Arc räckte inte längden på skruvande med brickorna, som således fick utelämnas.

IMG_2889.jpg

Med radiatorn på plats finns fortfarande gott om utrymme i redaktionens chassi. Vid mindre utrymmen och beroende på moderkort kan fläktarna täcka en del av platserna för primärminnen, vilket kan vara extra problematiskt kombinerat med minnesstickor som har höga kylflänsar.

IMG_3570.jpg

Bottenplattan hamnar lätt tillgänglig i redaktionens Fractal Design Arc. Det innebär att det inte finns några hinder för montering med moderkortet redan på plats.

IMG_2888.jpg

Sammanfattningsvis är monteringsprocessen för Hydro H100i GTX hyfsat smärtfri, då förutsatt att chassit har tillräckligt med utrymme. Spekulanter bör således mäta noga innan eventuellt inköp.