I slutet av 2014 fälldes Cooler Masters efter en patenttvist med Asetek och ålades betala skadestånd. Striden mellan parterna var dock långt ifrån över. Asetek ville se ett säljstopp av de slutna vattenkylarna från Cooler Master, som i sin tur valde att överklaga domslutet.

Nu faller klubban, igen, till Aseteks favör. I den här omgången ökar skadeståndet till den danska vattenkylningsjätten, från en royaltysats på 14,5 till 25,375 procent. Att Cooler Master får betala mer per såld kylare är dock inte det enda, bolagets kylare med pump integrerade i vattenblocket säljstoppas dessutom i USA.

Nämnvärt i sammanhanget är att AMD:s senaste flaggskepp Radeon R9 Fury X kommer med en sluten vattenkylare signerad Cooler Master, och därmed inkräktar på Aseteks patent. Huruvida det här kommer påverka AMD:s möjligheter att sälja grafikkortet i USA är dock ännu inte känt.

Avslutningsvis påpekar Asetek i sitt pressmeddelande att det här troligtvis inte är slutet på tvisten mellan partner, då Cooler Master kan välja att överklaga beslutet.