Skärmar med dynamiska uppdateringsfrekvenser är i ropet och mest eftertraktade är modeller i 144 Hz. På årets IFA-mässa gick dock Asus steget längre genom att tillkännage att ROG Swift PG279Q med Nvidia G-Sync går hela vägen till 165 Hz, detta kombinerat med egenskaper som WQHD-upplösning och IPS-panel.

Nu börjar ROG Swift PG279Q listas hos svenska återförsäljare och priset landar på 8 990 kronor inklusive moms. För den som avser lägga vantarna på skärmen berättar Asus Nordic för SweClockers att butikstillgänglighet beräknas till slutet av oktober, något senare än mitten av månaden som bolaget först aviserade.

Skärmen är en uppföljare på fjolårets ROG Swift PG278Q och för nyheterna står främst det högre frekvensvärdet 165 Hz och en AHVA/IPS-panel istället för TN. Diagonalmåttet och upplösning stannar likt föregångaren kvar vid 27 tum respektive 2 560 x 1 440 pixlar, vilket ackompanjeras av 4 ms responstid, kontrastförhållandet 1 000:1 samt 350 cd/m2 ljusstyrka. Till detta hör utöver Nvidia G-Sync även Ultra Low Motion Blur Technology (ULMB).

Därutöver märks extra tunna skärmkanter och en fullt justerbar skärmfot, med samma ROG-design från förr. För anslutningar tillhandahålls Displayport 1.2, HDMI 1.4 (maximalt 60 Hz), integrerad hubb med två USB 3.0 och två högtalare. Skärmen har stöd för VESA-fästen (100 x 100 mm).

Den som ser fram emot en recension behöver dock inte vänta länge. Asus ROG Swift PG279Q har redan intagit testlabbet, där SweClockers skärmexpert Thomas Ytterberg är i full fart med testandet.