Datoranvändare avskyr möss och tangentbord. De gamla inmatningsenheterna ger visserligen oöverträffad skrivhastighet och skyhög precision, men det är helt enkelt mycket roligare att använda fingrarna i alla sammanhang.

– Alla vet att möss och tangentbord är mossiga medan pekskärmar är nytt, fräscht och allmänt störtkul. Intel och Microsoft definierar detta i Ballmers lag: "Om datorn existerar, är den roligare att använda med pekskärm", säger SweClockers chefredaktör Andreas Dimestam.

Inte nog med det. Undersökningar visar att användare med pekskärm tillbringar uppemot tre gånger längre tid vid datorn för att utföra samma uppgifter som tidigare, vilket tyder på att pekskärmar även bidrar till en markant ökning av datoranvändningen världen över.

SweClockers 6.0 inspireras av Windows 8

SweClockers är givetvis med på noterna och planerar nu att anpassa nästa version av webbplatsen för pekskärmar. Inspirationen kommer från Microsofts populära operativsystem Windows 8 och dess gränssnitt Modern UI, som gör en traditionell persondator lika användbar som en surfplatta eller smart mobiltelefon.

Designen bygger på det välkända rutnätet i Modern UI, men adderar även motsvarande funktionalitet. Allt som händer på webbplatsen, vad som helst, ger omedelbart en pop-up för att informera besökaren. Det hela är dessutom helt upplösningsoberoende – rutorna tar upp lika stor andel av skärmytan oavsett skärmstorlek och webbplatsen är alltid i fullskärmsläge för maximalt utnyttjande av arbetsytan.

Den som av någon anledning fortfarande använder mus och tangentbord går dock inte lottlös. Nya SweClockers ger tillgång till 119 olika tangentbordsgenvägar och fyra dolda menyer. Besökare kommer slutligen få oändliga möjligheter till att anpassa webbplatsen efter personliga behov: det går att byta bakgrundsbild samt att ändra rutornas placering.

SweClockers 6.0 lanseras i början av april 2014.