#lcd

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

37

Teknikstund: PPI och dot pitch – strukturerna som avgör hur skärmen upplevs

Är en 27-tums 1 920 × 1 080-skärm alldeles för pixlig att använda? Svaret är kanske. Teoretiska mått som PPI och dot pitch fungerar som ett finger i vinden men inte mer.

523

SweClockers guide till TV-modeller från 2018

Greppa skillnaden mellan OLED och LCD och hur tillverkarna betecknar sina modeller. SweClockers kartlägger marknadens 2018-TV-modeller under utförsäljningen 2019

90

SweClockers guide till bildskärmsköpet

Funderar du över att köpa bildskärm och känner dig vilse i djungeln? SweClockers guide är ett första steg för att förstå vilka vägar du kan gå för att finna skärmen som passar dig och dina behov.

22

Japan Display gör flexibla LCD-paneler för smarta telefoner till början av 2018

Att implementera välvda skärmar i smarta telefoner är en dyr historia, någonting Japan Display vill ändra på genom att introducera flexibla LCD-paneler som är billigare än motsvarande OLED.

78

SweClockers introduktion till TV-apparater

Lockar TV-priserna under Black Friday och stundande mellandagsrea? När det finns ett tusental modeller på marknaden kan det vara svårt att få översikt. SweClockers guidar genom snömoset.

87

SweClockers guide till bildskärmar

Bildskärmen är den produkt du troligtvis stirrar på mest, ändå kan det vara den komponent du vet minst om. SweClockers guide till bildskärmar går igenom grunderna och hur tekniken fungerar.