Friktion och byggkvalitet

En musmatta kan vara något man köper för en billig peng och sedan slänger när den blir dålig. Men gör man en investering i en mer exklusiv variant är detta inget rimligt alternativ. Därav kommer jag spilla en dryck på mattan och se om det skadar något. Detta är extra vanligt på LAN och har man då en påkostad variant med blinkande lampor och extra låg friktion så är detta något man vill överleva.

Nedan kan ni se hur testet gick till (i slowmotion), jag välter här cirka en liter med Coca-Cola över mattan när den är inkopplad till en dator i fullt discoläge!

Efter försöket fungerade mattan och inga synliga skador kunde hittas. I detta testet kom drycken från vänster sida och USB-anslutningen var därmed skyddad och tog ingen skada.

colabildenv2.jpg

När jag hade torkat av enheten var den var lite klibbig på vissa ställen, men inget som gjorde någon märkbar försämring. För att rengöra den helt och hållet tog jag ett vått papper och torkade av den vilket ledde till ett perfekt resultat och allt fungerar lika bra som tidigare.