Utvändigt

Razer_lancehead-10.jpg
Razer_lancehead-2.jpg

Egenskaper

Värde

Värde

Tillverkare

Razer

Razer

Modell

Lancehead Wireless

Lancehead Tournament Edition

Mått

117 x 71 x 38 mm

117 x 71 x 38 mm

Vikt (plast, utan kabel)

111 g

104 g

Knappar

9 Stycken

9 Stycken

Brytare

Razer Hyperespons

Razer Hyperespons

Sensor

Philips Twin-eye Laser

Pixart PMW 3367

Känslighet

100 - 16 000 DPI

100 - 16 000 DPI

Uppdateringsfrekvens

125, 250, 500, 1 000 Hz

125, 250, 500, 1 000 Hz

Razer Lancehead Wireless är ett svar på Logitechs G900 Chaos Spectrum, vilken togs fram för att visa att trådlösa spelmöss kan användas av mer krävande spelare. Razer påstår att deras modell är den första som kan användas i Esport-sammanhang, Med hjälp av företagets Adaptive Frequency Technology (AFT). Samtidigt lanseras även en trådad modell med suffixet Tournament Edition.

Razer_lancehead-22.jpg

Båda modellerna är identiska sett till form, men det finns några detaljer vilket skiljer dem åt. Första märkbara är ytan där den trådlösa är i färgen silver, och har en blank ytbeläggning. Razer Lancehead Tournament Edition är i färgen svart med en strävare beläggning än sitt trådlösa syskon.

Razer_lancehead-13.jpg
Razer_lancehead-18.jpg
Razer_lancehead-15.jpg
Razer_lancehead-20.jpg

På sidorna av mössen sitter två knappar för exempelvis fram och bak i webbläsaren. Undertill är en gummerad greppyta för tummen eller lillfingret beroende på hand. Ytan har ett antal skåror för ökad greppförmåga, vilken även kan samla åt sig en del smuts.

Razer_lancehead2-3.jpg
Razer_lancehead-14.jpg
Razer_lancehead-19.jpg

Bakre delen av musen bygger ut lite mer på kanterna, vilken i undertecknads fall hamnar i linje med formen av tummen. På vardera sida hittas även en högblank panel på båda modellerna, vilken inte har någon funktion utöver det estetiska.

Razer_lancehead-16.jpg
Razer_lancehead-17.jpg
Razer_lancehead-21.jpg
Razer_lancehead-8.jpg

I framkanten hittas två gallerliknande paneler under vänster- och högerknapparna. För den trådlösa modellen finns det även ett tomrum mellan knapparna, vilken är till för laddkabeln när batteriet börjar ta slut. Sett till knappar är både modellerna utrustade med den vanliga uppsättningen, vilka handlar om höger- och vänsterknapp, rullhjul med nedtryck samt två knappar för DPI-inställningar.

Razer_lancehead-26.jpg

Av någon anledning har Razer utrustat Lancehead Wireless med samma lasersensor som även hittas i Razer Mamba Tournament Edition. Sensorn har tidigare visat en del svagheter, och att då sätta in den i ett flaggskepp är inget annat än vågat.

Nämnvärt är även knappen som är placerad ovanför på-/av-brytaren, vilken styr internt lagrade profilerna på musen. Tidigare har sparade inställningar enbart funnits i molnet via Razer Synapse.

Razer_lancehead_light-1.jpg
Razer_lancehead_light-2.jpg
Razer_lancehead_light-3.jpg

Givetvis är båda mössen utrustade med RGB-zoner, totalt sett fyra stycken sådana. Det handlar om upplyst rullhjul och logotyp samt en ljusslinga på vardera sida av mössen. Dessa kan konfigureras med hjälp av bolagets mjukvara.

Nämnvärt är att Razer Lancehead Wireless tappar belysningsförmåga i trådlöst läge. Ett exempel är ljuseffekten Wave som pendlar mellan regnbågens alla färger i en våg, där Lancehead Wireless gör detta i tydliga steg. För Lancehead Tournament Edition är det en betydligt mjukare upplevelse, vilket det även blir för sitt trådlösa syskon med kabeln inkopplad.

Razer_lancehead-9.jpg

Vidare till Razer Lancehead Tournament Edition är den belönad med en optisk sensor, närmare bestämt Pixart PMW 3389 som är baserad på PMW 3360 och speciellt utformad för Razer. Redan på pappret känns det som ett betydligt tryggare val.

Även den trådade modellen har möjlighet till lokalt lagrade profiler, vilka kan väljas med hjälp av knappen i musens bakkant. Varje profil är färgkoordinerad för enkel igenkänning.

[slide][/slide]

Razer_lancehead-29.jpg

[slide][/slide]

Razer_lancehead-30.jpg

[slide][/slide]

Razer_lancehead-31.jpg

[slide][/slide]

Razer_lancehead-32.jpg

[slide][/slide]

Razer_lancehead-33.jpg

[slide][/slide]

Razer_lancehead-34.jpg

Vid en närmare titt på handgreppet är det svårt att rekommendera palm grip för en normalstor hand, utan att det känns ansträngt. Det är dock en vanesak då det efter en tids användning blev relativt bekvämt. Mössen är relativt små som är bäst lämpad för små till mellanstora händer.

Razer_lancehead-25.jpg
Razer_lancehead-27.jpg

Inte helt oväntat hittas det ett par ytterligare komponenter i lådan för Razer Lancehead Wireless. Dessa är först och främst mottagaren, som ihop med musen går över 2,4 GHz-bandet och alltid väljer det frekvensband som är starkast. Denna teknik kallas Adaptive Frequency Technology och ska enligt bolaget själva vara den mest stabila trådlösa överförningen i dagsläget.

Tillhörande är även en förlängningskabel med en längd på 1,8 meter som även agerar laddare för musen, samt en dongel för mottagare för att koppla ihop kabel och mottagare.

Razer_lancehead-24.jpg

För Lancehead Tournament Edition handlar det i stort sätt om samma kabel, med den självklara skillnaden att den inte kan tas bort. Även denna har en längd på 1,8 meter och är väldigt flexibel, något som uppskattas vid användning.

Razer_lancehead-28.jpg

I vanlig ordning hittas även en snabbstartsguide, samt ett grattiskort från Razer för köpt produkt. Den sistnämnda innehåller även en kortare beskrivning på färgsättningen av interna profiler, vilka styrs via knappen på undersidan.