SSD-enheter – Crucial, Intel, Kingston, OCZ, Samsung och Sandisk i 500 GB-klassen

PCI Express i all ära, mest prisvärda är fortfarande SATA-baserade SSD-enheter i formfaktorn 2,5 tum. SweClockers testar sex modeller från olika tillverkare i 500 GB-klassen.

1. Inledning

Under de senaste åren har utvecklingen av SSD-enheter gått stadigt framåt, med nya och förbättrade kontrollerkretsar, jämnare och högre prestanda samt allt högre lagringskapacitet till en lägre kostnad per gigabyte. Detta har lett till att allt fler färdigbyggda system kommer utrustade med SSD, samtidigt som det fortfarande är den uppgradering som har enskilt störst inverkan på en dators allmänprestanda jämfört med mekaniska alternativ.

Fortfarande finns det dock skillnader mellan olika tillverkare, där vissa modeller är mer lämpade för en viss typ av uppgifter medan andra bättre lämpar sig andra. Som ett första i raden av SSD-tester har SweClockers skribent Patrik Wahlqvist tagit in sex prisvärda alternativ i 500 GB-klassen.

Nu har det blivit dags för enheter från Crucial, Intel, Kingston, Toshiba, Samsung och Sandisk att bekänna färg. Häng med på en ordentlig genomgång!