Mjukvara

För att styra all belysning och funktioner på tangentbordet används bolagets egna mjukvara som går under namnet Roccat Swarm, vilken även styr samtliga produkter ur bolagets sortiment.

settings.jpg

Den inledande rutan handlar om en hel del grundläggande inställningar och knappfunktioner. Bland annat finns det inställningsmöjligheter för Caps-Lock och FN-knappar som kan uppfylla olika funktioner, lika så med Windows-knapparna och lite övriga tangenter. Utöver det finns det valmöjligheter om återupprepning av bokstäver men även en form av skärmsläckare för bakgrundsbelysningen.

keys.jpg

Vidare så handlar nästa flik om varje individuella knapp och dess funktion, vilka kan ställas båda i vanligt knapptryck eller i kombination med bolagets Easy-Shift. Upplägget är hyfsat enkelt med en meny av förinställda funktion och makroinspelningar på vänstersidan, som även innehåller en del kommandon för en drös av olika spel som importeras via knappen Preset Collection i botten av menyn.

illumination.jpg

Sist men inte minst handlar sista kapitlet om ljussättningen under varje tangent, vilka har ett spann på 16,8 miljoner färger. Medföljande i mjukvaran finns nio förprogrammerade effekter att ta del av, men även en statisk färg om så önskas.

talk.jpg
connect.jpg

Roccat har implementerat några unika funktioner i mjukvaran Swarm som först och främst möjliggör kommunikation mellan andra produkter från bolaget, där exempelvis Easy-Shift-knappen på tangentbordet kan kombineras med musen och då ge samma valmöjligheter. Utöver det finns även en mobil-applikation som fungerar likt den fullstora mjukvaran, och kan då ändra inställning på distans, men fortfarande inom samma Wi-Fi, eller under en spelsession.

macro.jpg

Menyn för makroinspelningar är redan fylld med massor av förinställda knappkombinationer till en uppsjö av olika spel, som även går att se hur varje är uppbyggd. Däremot finns det inga redigeringsmöjligheter, så vid ändring så måste hela sekvensen repeteras.

profile.jpg

Profilhanteraren har ett maximalt antal på fem aktiva profiler, och de som inte används kan enkelt läggas i lagringsminnet. Varje profil kan även kopplas med ett specifikt program eller spel och då aktiveras när den exekverbara-filen startas. I övrigt så går det även att importera färdigkomponerade profiler.