Razer Mamba

IMG_5685.jpg

Egenskaper

Värde

Tillverkare

Razer

Modell

Mamba Tournament Edition

Mått

128 x 70 x 42 mm

Vikt (utan kabel)

96 g

Knappar

9 stycken programmerbara

Brytare

Hyperesponse-brytare

Sensor

Philips Twin Eye 5G lasersensor

Känslighet

100–16 000 DPI

Uppdateringsfrekvens

125, 500, 1 000 Hz

Razer Mamba är inget nytt namn i bolagets portfölj och har tidigare funnits i olika utföranden. Den nya modellen delar några kosmetiska drag med tidigare modeller men har överlag fått ett omarbetat yttre. Nyheterna fortsätter även på insidan med lasersensorn Philips Twin Eye 5G, som enligt utsago är världens mest avancerade sensor.

IMG_5687.jpg
IMG_5689.jpg

Nya Mamba Tournament Edition delar få drag med tidigare modeller, som fortsatt är en högerstyrd mus. Vardera sida är klädd med hexagonformade gummigrepp för att inte riskera att handen inte glider av speldonet. Två tumknappar finns på musens vänstra sida, direkt ovanför gummigreppet.

IMG_5684.jpg

Hela konstruktionen består av plast med en matt ytbeläggning. Samma materialval hittas även på båda sidoknapparna, medans det delvis upplysta rullhjulet har ett gummerat mittparti. Ovanpå musen finns ytterligare två knappar som i sitt standard utförande används för att ändra DPI-värde i fem olika steg.

IMG_5692.jpg

USB-kontakten är iklädd i guld som är följt av ett bastant plasthölje. Kabeln har en längd på 2 meter, med en omslutande kabelstrumpa. Materialet som används är flexibelt och lätthanterligt, något som kan vara avgörande för vissa.