Test: Syntetiska prestandatester

Först ut är prestandamätningar med ett knippe syntetiska speltester. Nedan finns ett bildspel av resultat från senaste inkarnationen av 3DMark i deltestet Fire Strike samt den lite äldre föregångaren 3DMark 11. Under dessa återfinns också siffror från Heaven och Valley, båda drivna av grafikmotorn Unigine.

I Futuremarks programsvit visar EVGA:s fabriksklockade modell framfötterna rejält. Kortet placerar sig i topp för samtliga tabeller, till och med en noslängd framför flaggskeppet Geforce GTX Titan.

För Asus modell är det mer blandade resultat. Företagets förhoppning att Nvidias nya turbo-funktion ska låta klockfrekvenserna och prestandan löpa fritt infrias inte riktigt, utan resultaten innebär en placering längre ned. Faktum är att kortet till och med presterar aningen sämre än vanliga GTX 780 i två av testerna, dock med mycket liten marginal.

I de Unigine-baserade testerna upprepas scenariot för EVGA:s överklockade modell. Kortet plockar hem förstaplatsen, framför både Titan, Asus modell och referensvarianten av Geforce GTX 780.

Heaven och Valley innebär även viss revansch för Asus-varianten. Kortet får sträcka på benen ytterligare, och landar en bit över referensmodellen av Geforce GTX 780.