Kring lanseringen av 14:e generationens Intel-processorer för stationära datorer, ”Raptor Lake Refresh”, lanserade Intel en funktion kallad Application Performance Optimization (APO) som går ut på att ge enstaka speltitlar särskild mjukvaruoptimering för att fungera optimalt på de moderna processorerna med blandning av P- och E-kärnor.

Intel meddelade i mitten av november att APO-optimeringar bara gäller den nya generationen processorer, och till att börja med enbart de snabbaste K/KF-modelllerna, men nu rapporterar PC Gamer att företaget har ångrat sig.

Under Intels framträdande på CES-mässan nämnde företaget närmast i förbifarten att det planerar att ta APO-tekniken till många fler processorer – åtminstone 12:e och 13:e generationens K-modeller, men det är inte uteslutet att det även kommer till ej K-märkta kretsar. APO kommer även till 14:e generationens processorer för bärbara i HX-familjen, Meteor Lake.

Vid nästa uppdatering av Dynamic Tuning Technology-drivrutinerna kommer APO ha stöd för 14 titlar, säger Intel. Det gäller bland annat Rainbow Six: Siege, Metro Exodus, F1 22 och World of Warcraft.