Uppdatering 2023-11-15, 15:17:
I en ny FAQ på Asus webbsida inleder Asus med att först be om ursäkt för misstaget och försäkra om att det lyckligtvis inte har någon prestandapåverkan. Som kompensation för stavfelet lovar de ett års längre garanti för moderkortet.

Därtill ska de tillverka en ny dekoration till moderkortet som gör det möjligt för användare att själva byta ut den felstavade biten mot en rättstavad variant. Användare med ett felstavat moderkort ska få möjlighet att beställa en sådan utan extra kostnad och Asus råder den som råkat ut för tryckfelsnisse att kontakta deras kundtjänst.

Nyheten i original följer nedan:

Mänskliga faktorn är ett faktum även hos de stora hårdvarutillverkarna. Det blir nu Asus varse om, i samband med att påkostade moderkortet ROG Maximus Z790 Hero EVA-02 Edition letar sig ut. Utöver dekorativ anime-figur från serien Neon Genesis Evangelion är moderkortet av misstag bestyckat med ett stycke stavfel.

stavafel2.jpg

På ena sidan har tryckfelsnisse varit i farten och smugit in ett extra "n".

stvavfel.jpg

Stavfelet är synligt på moderkortets ena kant.

I en av textraderna har det smugit sig in ett "n" för mycket och istället för "evangelion" står där istället "evangenlion". Hur många par ögon misstaget lyckats passera innan produktion är högst oklart, men felet ser ut att infinna sig både i Asus egna produktbilder och i bilder tagna av tredjepart.

IMG_0930.jpg

Bonus: Ibland blir det galet även på kartonger.

Det är inte första gången Asus råkat snubbla lite på tangentbordet. På baksidan av kartongen till SweClockers exemplar av Geforce RTX 3080 Noctua Edition har vi ett lite äldre stavfel, där "Noctua" råkat bli "Nocuta" istället. Att råka placera ett fel på produkten är givetvis lite svettigare, men lyckligtvis är felet endast kosmetiskt.

Utöver en extra bokstav och särskild design är moderkortet i övrigt väldigt snarlikt Asus ROG Maximum Z790 Hero-modellerna. Med styrkrets Z790 gäller kompatibilitet med tre processorfamiljer: Intel Core 12000, Core 13000 och Core 14000. Utöver traditionella fyra DDR5-anslutningar är moderkortet utrustat med två PCI Express 5.0 x16-anslutningar och en PCI Express 4.0 x16-variant, hela fem M.2-platser för PCI Express 4.0-baserad lagring.

anslutningar.jpg

Utöver extra antal bokstäver finns generöst med anslutningsmöjligheter.

Generöst med anslutningar gäller även I/O-panelen. Vid sidan om 2,5 Gbps Ethernet går det att finna i princip alla tänkbara anslutningsmöjligheter och USB-variationer, inklusive två stycken Thunderbolt 4-anslutningar. Utöver det tillkommer finesser som stöd för Bluetooth och Wifi 6E. Moderkortet finns hos flera svenska återförsäljare och prislappen ligger på strax under 11 000 kronor.