Från 1 november höjer Nvidia priserna på molnspeltjänsten Geforce Now i de flesta länder, med ett stort undantag för USA. Höjningen är olika stor i olika länder, förmodligen baserat på hur stark eller svag valutan är. I Sverige, där den svenska kronan har varit riktigt svag det senaste året, höjer Nvidia priset med hela 30 procent.

Priority-abonnemanget höjs från 99 till 129 kronor i månaden och Ultimate-abonnemanget från 199 till 259 kronor. I euroområdet är höjningen på mindre, från 8,99 till 10,99 och i Storbritannien från 7,99 till 9,99 för Priority.

För den som vill undvika prishöjningen så länge som möjligt finns två knep. Dels går det att betala för sex månader på en gång med nuvarande pris, vilket låser priset till och med april 2024. Den andra metoden är att köpa presentkort som lägger till fler månader på abonnemanget. Nvidia säger att nya presentkort kommer säljas med samma högre pris efter 1 november, men företaget kommer fortfarande acceptera presentkort köpta innan dess. Den som så önskar kan alltså köpa på sig presentkort för flera år.

Användare som började abonnera under beta-testandet med Founders Priority-medlemskap slipper också höjda priser. Founders Ultimate-abonnemanget kommer däremot prishöjas.

Uppdatering: De som redan abonnerar kommer inte få höjda priser de första sex månaderna, så länge de oavbrutet fortsätter betala. Tack @paontuus för tipset.