Enligt en ny studie har bottar visat sig vara mer effektiva på att lösa captcha-tester än människor. Studien visade att tog betydligt längre tid för de mänskliga deltagarna att ta sig igenom testerna och att en förhållandevis stor del inte klarade testerna i fråga. Bottarna å andra sidan hade betydligt högre framgång.

Totalt var det 1 000 deltagare i testet som fick utföra 10 captchatester från olika hemsidor för att mäta hur svåra dessa var. Mellan 9 och 15 sekunder låg tiderna på och framgångsgraden landade på mellan 50 och 84 procent. Bottarna tog sig igenom problemen på mindre än en sekund och resultaten var näst intill perfekta med mellan 85 och 100 procent, där majoriteten låg på 96 procent.

image (17).jpg

Några av captcha-testerna som deltagarna fick lösa.

I samband med studien lyfter forskarna frågan huruvida det är värt för hemsidor att implementera captcha som säkerhetsåtgärd. Även om studien i fråga inte genomgått kvalitetskontroll visar resultatet att captcha-tester är mer ett hinder för mänskliga användare än vad det håller bottar borta från tjänsterna.

Forskarna skriver i studien att med resultaten i hand kan det vara en bra idé att lämna captcha för att hitta ett nyare system för att försäkra att hemsidor av olika slag hålls säkra.

Är du en bot?