För nästan exakt tre år sedan inledde Nvidia ett försök att förvärva ARM. Jätteaffären på 40 miljarder USD gick i stöpet när flera konkurrensmyndigheter nekade och ARM gick istället vidare med planer för börsintroduktion. Nu kan Nvidia istället bli garant i den kommande börsnoteringen.

Enligt uppgifter till Financial Times förhandlar ARM och Nvidia om finansiella garantier, där Nvidia vara aktuellt att bli en så kallad ankarinvesterare. De skulle då förvärva en betydande del av bolagets aktier vid notering, som är planerat till september i år. ARM ska även ha uppvaktat Intel av samma skäl, lite tidigare under sommaren.

Nvidias ARM-affär nekades av konkurrensskäl. Eftersom ARM står för design och licensiering av en betydande del av världens kretsar ansågs ett förvärv riskera ge Nvidia allt för stora fördelar och hämma marknaden i stort. Nvidia å andra sidan har tidigare uttryckt oro för att låta ARM gå till börsen. De menar att det riskerar att de försvinner från segment som datacenter och PC, där plattformen x86 dominerar.

Läs mer om ARM: