Det är mer regel än undantag att en färsk speltitel har mer eller mindre allvarliga buggar, särskilt vid lansering. Bethesdas speltitlar är inget undantag, men med Starfield menar Microsoft-chefen Matt Booty att det går som på räls. Även om de lanserade det nu på stört skulle det vara Bethesdas mest buggbefriade titel hittills.

I ett avsnitt av podcasten Giant Bomb förklarar han, tillsammans med Xbox-chefen Phil Spencer, att spelet för närvarande testas av en "fruktansvärd mängd människor" internt. Eftersom Booty jobbar sida vid sida om Bethesdas Todd Howard har han stenkoll på buggmängden. Bara baserat på siffrorna tycker Booty att det ser riktigt bra ut.

skyrim.jpg

The Elder Scrolls V: Skyrim bjöd på en bugg en som resulterade i att en NPC damp ned från himlen. Ibland var det banditer, ibland mammutar. Bildkälla: Gamerant

fallout4.jpg

Fallout 4 bjöd ibland på mardrömsbränsle vid skapande av ny karaktär.

Varken Fallout 4 eller The Elder Scrolls V: Skyrim var direkt buggfria vid lansering, eller är för den delen buggfria nu. Irriterande men harmlösa fel inkluderar knasiga animationer och djur som faller från skyarna. Andra värre buggar riskerade i vissa fall permanent låsa eller ha sönder vissa uppdrag eller delar av dem, vilket gjorde det omöjligt att ta sig vidare i spelet.

Huruvida Bootys buggrapport visar sig stämma återstår att se i början av september, när Starfield officiellt landar till Xbox, PC och Game Pass.

Vilken är den bästa, eller värsta, bugg du varit med om i ett spel? Berätta i tråden!