Inom hårdvaruvärlden är Noctua känt för flera saker: Dels för högpresterande fläkt- och kylarlösningar, dels för ett vattendelande färgschema i brunt och beige. Företaget är också känt för att inte stressa ut produkter på marknaden och förseningarna avlöser ofta varandra, något som med jämna mellanrum kan följas via uppdateringar av företagets produktplan.

Den senaste uppdateringen medför fler framflyttningar, men också en trist nyhet för alla som föredrar ljusare färgtoner än de klassiska. Under lång tid har Noctuas produktplan nämligen lovat vita fläktar, något som tidigare i år försenades till okänd tidpunkt 2024. Nu försvinner posten helt från tidslinjen.

Noctua roadmap may.jpg

När produktplanen uppdateras tillkommer nya förseningar.

noctua januari 2023.jpg

I början av året utlovades fortfarande vita fläktar.

I ett uttalande till Tom's Hardware meddelar fläktjätten lugnande att den färska produktplanen inte nödvändigtvis betyder att vita fläktar läggs i malpåse permanent – de kan eventuellt se dagens ljus innan 2025. Den omkastade planeringen uppges komma som följd av ökat fokus på nästa generations 140-millimetersfläktar och en ny variant av kylaren NH-D15.

Mer fokus till trots skjuts båda produkter ånyo upp. De uppdaterade fläktarna flyttas från årets tredje kvartal till första 2024, medan NH-D15 i nytt utförande ska dyka upp någon gång under nästa år. Det återstår att se om företaget kan hålla den nya planen, eller om fler fördröjningar väntar till sommaren.

Väntar du tålmodigt på vita Noctua-fläktar? Berätta i kommentarstråden!