I veckan släpptes det nya actionäventyrsspelet Star Wars Jedi: Survivor och även om spelet fått ett fint mottagande – bland annat av SweClockers systersajt FZ – har det varit desto mer struligt med det tekniska.

PC-versionen av Star Wars Jedi: Survivor plågas framförallt av en iögonfallande låg bilduppdatering, stuttering och överdriven VRAM-användning. Något som även drabbat användare som kör spelet på ny hårdvara som Ryzen 9 5900X och Geforce RTX 4090. Optimering på processorsidan ser ut att vara den största flaskhalsen samt att grafikkortet inte presterar efter full förmåga.

Nu har spelutgivaren EA gått ut med ett meddelande på Twitter där företaget lovar att det hela ska åtgärdas och det snabbt.

Utgivaren menar att det inte finns en enskild lösning som kan komma tillrätta med alla problem, men att det som i nuläget snickras på ska fungera för många olika hårdvarukonfigurationer. I meddelandet belyser företaget också komplexiteten med uppdateringar, som i värsta fall kan skapa nya problem. Därför krävs omfattande tester innan utrullning, varför det i skrivande stund är oklart hur länge spelsugna måste vänta på bättre prestanda.