Lika självklart som att hösten bjuder på ny generation Iphone är det att Samsung inleder året med nästa uppställning i Galaxy-familjen. Förra året var det Galaxy S22, något som i år väntas kliva upp ett steg till S23. Känt sedan tidigare är att Samsungs systemkrets Exynos får foten och att modellerna som anländer i Sverige istället bestyckas med Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Totalt väntas tre modeller, som likt nuvarande generation inkluderar en plusmodell och flaggskeppet Ultra. Inte helt oväntat ryktas kameraförbättringar och på Samsungs webbsida finns ledtråden "episka nätter", som tillsammans med ett videoklipp antyder att nattläge och fotografering i mörkare ljusförhållanden blir paradnummer.

Tidigare uppgifter talar även om ny sensor och 200 megapixlar för huvudkameran till Galaxy S23 Ultra, men i övrigt väntas Samsung behålla många av specifikationerna från Galaxy S22-familjen. Det inkluderar bland annat skärmstorlek, upplösning och generell design för samtliga tre syskon.

Vid sidan om Galaxy S22 introducerade förra årets evenemang även nya surfplattor i Tab S8-familjen, men i år ser en annan produktkategori ut att göra telefonerna sällskap. På Samsungs webbsida går det redan nu att reservera en ny enhet, där det utöver "Galaxy Phone" även listas "Galaxy Book", vilket talar för att nya bärbara datorer är på ingång.

Exakt vad Samsung har i kikaren återstår att se senare under kvällen, när Galaxy Unpacked officiellt går av stapeln. Den direktsända presentationen kan följas på SweClockers och drar igång klockan 19:00 svensk tid. I vanlig ordning rapporterar även SweClockers om nyheterna i realtid.

Ska du kika på livesändningen? Ser du fram emot något särskilt? Berätta i tråden!