Det är ingen ovanlighet att spel går att ta sig genom på flera olika sätt. Tvärt om utvecklas det ofta med det i åtanke, med möjlighet att uppnå achievements eller få olika utkomster beroende på vilken spelstil spelaren föredrar. Oavsett om det sker smygandes och försiktigt, samlandes varenda kotte, sten och sidouppdrag på vägen eller snabbast möjliga actionfyllda väg, faller de flesta i någon slags kategori vad gäller stilpreferens.

Den typen av spelstilar figurerar även i ett patent från EA, som beskriver ett system som kan sortera spelare baserat på just stil. I patentet kallas det för det långa namnet "The Persona Driven Dynamic Content Framework" och är tänkt att känna igen dels lite mer generiska stilar som utforskare och samlare, dels mer specifika som tank och completionist. Med hjälp av det ska sedan innehåll genereras som passar den specifika stilen.

2022-07-18-image-p.webp

Från patentet framgår att data ska kunna samlas från flera titlar. Användningsområden som beskrivs är bland annat möjlighet att dynamiskt generera spelinnehåll baserat på profilen. Detta kan tänkas vara mer gameplay-relaterade effekter, likt antal fiender, svårighetsgrader eller typ av spelinnehåll. Systemet ska även bistå utanför spelet genom anpassade produktrekommendationer och annonser, exempelvis genom att rekommendera andra spel som matchar den aktuella profilen.

Huruvida EA:s profilsystem tar sig förbi teoretiska modeller i ett patent och faktiskt implementeras i verkligheten återstår att se. Ett möjligt scenario är en integration med plattformen EA Play, som hanterar både speljättens prenumerationstjänst och agerar mer traditionell spelklient. Det är dock ingen ovanlighet att bolag tar patent på system och produkter utan att faktiskt förverkliga dem, varför profilsystemet inte nödvändigtvis blir något som får se dagens ljus.

Källa: Techspot

Föredrar du någon särskild spelstil?