Goda kontraster och kort responstid är några av fördelarna med OLED-paneler, paneltypen som blivit standard i såväl TV-apparater som mobiltelefoner. På sina håll dyker de också upp på skärmmarknaden, där Samsungs kvantpricksförädlade QD-OLED står i centrum för några av årets stora skärmsnackisar. Året inleddes med avtäckandet av Alienwares QD-OLED-bestyckade AW3423DW och nu hakar MSI på.

Hårdvarujättens variant heter MEG 342C QD-OLED och delar många av specifikationerna som syns hos Alienwares rosade modell. Som namnet avslöjar rör det sig om en 34-tumsvariant med det breda bildförhållandet 21:9, för en upplösning om 3 440 × 1 440 pixlar. Namnets "C"-ändelse indikerar att det är en välvd skärm, mer specifikt en modell med krökningsradien 1 800 millimeter.

MSI riktar nykomlingen mot spelare som samtidigt anser att färgkorrekhet är viktigt. Förstnämnda syns i den maximala uppdateringsfrekvensen på 175 Hz, en specificerad responstid på 0,1 millisekunder (grå-till-grå) och ett yttre i klassiskt gaming-stil – komplett med skarpa vinklar och guldfärgade accenter och knappar. Knapparna kan användas för att navigera skärmens meny och starta funktioner som KVM-switch, men menyn kan också styras direkt från en telefon.

När det gäller färgkorrekthet menar MSI att panelen är kalibrerad för avvikelser med Delta-E-värden under 2, men även att färgrymderna DCI-P3, Adobe RGB och sRGB täcks till 99,3, 97,8 respektive 139,1 procent. I skrivande stund är dock många andra detaljer okända, så som eventuellt HDR-stöd, stöd för synkroniseringstekniker och vilka justeringsmöjligheter stativet tillåter. Framtiden får även utvisa när och till vilket pris MEG 342C QD-OLED dyker upp.

Kommer din nästa skärm att ha en OLED-panel? Berätta i kommentarstråden!