Efter att Intel lanserade styrkretsen Z370 och därefter H370, H310, Q370 och B360 för Coffee Lake-familjen har det talats om vad som står på tur härnäst för företaget. Enligt uppgift rör det sig om styrkretsen Z390, vilken omnämnts i diverse sammanhang och bland annat bekräftats av moderkortstillverkaren Biostar.

I uppdateringsloggen för senaste versionen av Intels Rapid Storage Technology nämns styrkretsen av företaget själva för första gången. Denna ersätter den nuvarande toppkretsen Z370 och det nämns även att Z390 får stöd för kommande processorer i Cannon Lake-familjen.

Utöver Z390 skymtas även ytterligare en ny styrkrets i form av X399, vilket är samma namn som den styrkrets AMD använder för Ryzen Threadripper. Denna blir uppföljare till Intels nuvarande styrkrets X299 som används för företagets HEDT-segment. Den nya styrkretsen X399 uppges få stöd för Cannon Lake och Coffe Lake.

När Cannon Lake lanseras är ännu okänt, men tidigare uppgifter talar för att detta sker i slutet av 2018. Processorfamiljen blir den första från företaget att tillverkas på 10-nanometersteknik och väntas även komma med ändringar på kiselnivå som ska skydda mot säkerhetshålet Spectre.