Under sommaren har det framgått att MSI gått ihop med Corsair för att skapa en ny värstingmodell av Geforce GTX 980 Ti i den exklusiva OC-serien, särskild känd för bolagets Lightning-grafikkort. Nu tillkännages resultatet av samarbetet.

Modellen heter MSI Geforce GTX 980 Ti Sea Hawk och kommer utrustad med den slutna vattenkylaren Hydro H55 från Corsair. Själva radiatorn mäter 120 millimeter och är ansluten till ett vattenblock, monterat på grafikkretsen. Övriga komponenter kyls med hjälp av ett skräddarsytt fäste och kåpa med tillhörande radialfläkt.

Enligt MSI är modellen 30 procent tystare och svalare än Geforce GTX 980 Ti i sitt referensutförande, vilket bör ge gott om svängrum för överklockning. Det här syns också i bolagets egna marknadsföring, där användare uppmuntras att skruva upp klockfrekvenserna via mjukvaran Afterburner.

Trots att modellen riktas mot överklockare har MSI inte lämnat klockfrekvenserna orörda. Grafikprocessorn går i 1 190 och 1 291 MHz vid base respektive boost – dryga 10 MHz under Lightning-varianten av GTX 980 Ti. Klockfrekvensen för kortets 6 GB GDDR5 uppgår till 7 096 MHz, för en teoretisk bandbredd om 340,6 GB/s.

Grafikkortet ska finnas tillgänglig inom kort till det rekommenderade cirkapriset 739,99 dollar, vilket motsvarar cirka 7 650 kronor inklusive moms.