Oculus har visserligen ännu inte släppt någon färdig produkt, men efter att ha blivit uppköpta av Facebook finns närmast obegränsade resurser för att fortsätta satsningen på virtuell verklighet. Från att ha tiggt pengar från gräsrötter och investerare kan nu Oculus på egen hand shoppa teknik och kunnande.

Carbon Design has a 20 year history of taking consumer, industrial and medical products from concept to completion. Carbon approaches products with a design-driven methodology rooted in quality engineering, ergonomics, deep user insights, and rapid iteration.

I ett pressmeddelande tillkännages att Oculus har avsikten att förvärva designföretaget Carbon Design Group och att affären beräknas vara avklarad i slutet av sommaren. Namnet är kanske inte bekant för det stora flertalet, men företaget står bakom en mängd välkända produkter från Microsoft.

Bland dessa märks handkontrollen till Xbox 360, inklusive det finurliga styrkorset transforming D-pad. Designföretaget har även arbetat med en mängd möss och tillbehör, däribland Arc Touch Mouse, Xbox Kinect och Xbox 360 Racing Wheel.

Carbon Design är inte heller någon ny bekantskap för Oculus, som hemlighetsfullt nog avslöjar att företagen i över ett år samarbetat i flera ännu inte tillkännagivna projekt. Med tanke på designgruppens historia är det inte helt osannolikt att någon slags handkontroll för Oculus Rift är i görningen.