Processorarkitekturen Broadwell i 14 nanometer dröjer till slutet av året och ska inledningsvis endast finnas i begränsad upplaga för bärbara datorer. Intel kommer istället fylla ut året med Haswell Refresh, som nu prislistas hos den amerikanska distributören Shopblt.

Det är tio modeller som listas och det handlar om allt från instegsserien Celeron upp till den mest påkostade Core i7-4790. Gemensamt för samtliga är att namnens värde ökar med 20 mot dagens modeller, vilket markerar att klockfrekvensen stiger med 100 MHz. Prisbilden förblir däremot oförändrad.

Toppmodellen Core i7-4790 får fyra kärnor med flertrådstekniken Hyperthreading med en maximal klockfrekvens på 4,0 GHz, vilket sannolikt betyder en basfrekvens på 3,6 GHz. Av tidigare uppgifter att döma ackompanjeras detta av den integrerade grafikdelen HD Graphics 4600 och TDP-värdet 84 watt. Med andra ord inga större förändringar mot nuvarande Haswell.

Processorfamiljen blir även kompatibel med sockel LGA 1150 och 8-serien styrkretsar, någonting som bekräftats av Asus, Gigabyte och MSI. Haswell Refresh kommer dock att ackompanjeras av styrkretsarna Z97 och H97, men vilka nya finesser det innebär är ännu inte känt.

Den första vågen Haswell Refresh anländer i slutet av våren och ska följas upp av överklockningsvänliga modeller i K-serien vid ett senare tillfälle.