Ultrabook och hybrider kan väntas bli några av de stora nyheterna under årets IFA-mässa. När Sony tar scen visar företaget upp allt från nya kameror till ljud och mobiltelefoner, men även vad som uppges vara världens tunnaste Windows-surfplatta med Intel Core-processor.

Sony Vaio Tap 11 kommer med 11,6-tumsskärm och 1 920 x 1 080 pixlars upplösning. Dimensionerna för enheten lägger sig på 304,9 x 188 millimeter, medan profil och vikt lägger sig på låga 9,9 millimeter respektive 780 gram. Bak på enheten finns ett utfällbart ryggstöd och en Exmor-kamera på åtta megapixel.

Till detta hör en stylus och ett tangentbord med pekplatta som ansluts trådlöst. Tangentbordet kan även fästas på surfplattan, vilket förvandlar den till en bärbar dator med en profil på ynka 14,15 millimeter. Konkret data om drifttiden framgår inte, men ska enligt Sony vara tillräckligt för en dags användning.

I specifikationerna syns en Core-processor i Y-serien, vilket ackompanjeras av 4 GB DDR3L-systemminne och upp till 512 GB SSD. Anslutningsmässigt syns en USB 3.0, Micro HDMI och kortläsare av typen MicroSD. Det kommer även finnas en Micro HDMI till VGA-adapter att köpa till samt en Ethernet till Wifi-router, som ansluts via surfplattans nätadapter.

För trådlöst finns stöd för 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC och kommer även finnas att köpa med inbyggt 4G/LTE. Därutöver syns även en IR-sändare, vilket gör att Vaio Tap 11 kan användas som exempelvis en fjärrkontroll.

Sony Vaio Tap 11 kommer finnas hos återförsäljare i början av oktober i färgerna svart och vit. Surfplattan får en prislapp på 8 000 kronor och uppåt beroende på konfiguration.