Killer NIC är ett omdiskuterat nätverkskort främst framtaget för spelentusiaster som är beroende av all extraprestanda de kan få, i detta fall främst i nätverksspel förstås. Kortet kostar i dagsläget cirka 2000 - 2500 kronor vilket är cirka 10 gånger mer än ett nätverkskort av standardmodell. Vi rapporterade om detta nätverkskort i april månad de det skeppades ut bland svenska återförsäljare.

Killer NIC använder sig av en egen processor kallad Network Processing Unit (npu) med en klockfrekvens på 400 megahertz och är utrustat med 64 megabyte ddr-minne. Detta möjliggör att användaren själv kan knåpa ihop egen Linux-mjukvara och köra på npu:n.

Nu har FZ recenserat Killer NIC och prestandatestat detta i olika spel. FZ skriver:

Gamers är en tacksam skara för företag i hårdvarubranschen att kränga prylar till. Vi lägger massvis av tid, möda och framförallt pengar på att pressa ut så många bilder per sekund som möjligt ur våra spel. Tillverkarna är inte sena att plocka fram nya produkter. Ljudkort, tangentbord och musmattor är bara ett axplock av de produkter som finns i versioner speciellt framtagna för gamers. Nu tycker Bigfoot Networks att vi även ska skaffa nätverkskort med funktioner anpassade för datorspelande.

Är kortet en ren bluff eller är det faktiskt så att det är värt pengarna? Läs hela testet hos FZ.