Inlägg

Inlägg som str8forthakill har skrivit i forumet
Av str8forthakill

Saknas bara att Microsoft börjar sälja en tjänst där de låser upp system du glömt lösenord till.

Av str8forthakill

Måste alltid köra native upplösning, går ej att kompromissa på.

Men går FPSen under 100 är det dags att trimma ned inställningar.

Av str8forthakill

@Visceral3D de flesta skärmar har en inbyggd funktion för sikte som en overlay . Rätt ful och oftast röd men sitter smack i mitten!

Av str8forthakill
Skrivet av THB:

God kväll Pontén, intressant att se att du fortfarande finns kvar
/s.

Det märks dock att du inte har en aning om vad du pratar om.

Antar att du aldrig besökt dessa sidor eller förstår varför de existerar. Alla piratstreaming sajter drivs i vinstdrivande syfte, för sidornas ägare att tjäna pengar. Varför deras domäner byts ut snabbare än de kan blockeras. Det är stora summor pengar som dras in via dem och datan de säljer. Raka motsatsen mot privata trackers som nätt och jämnt hålls flytande tack vare donationer.

Av str8forthakill
Skrivet av slusk:

Vilka sidor är det dom har för avseende att blockera?

Förmodligen har du aldrig hört talas om dem, eftersom de har mer oskippbar reklam än youtube och blockerar tillgång för folk med adblocker vanligtvis.

Det är vinstdrivande piratsajter fulla med virus/malware och skit, vars hela databaser återfinns i alla 'dark net' "läckor" (sålda dit av sajtägarna).

Snarare gör domstolen alla här en tjänst.

Av str8forthakill

Tittar man på det från ett tekniskt håll är 720P problemet, det kostar för mycket att skala ned allt material och spara tre kopior av det, 720P, 1080P och 4K. De skulle sparat pengar genom att radera 720P och bytt det mot 1080P men vad är då skillnaden mellan de två näst lägsta nivåerna?

Av str8forthakill

Å andra sidan höll de kvar samma namnschema mycket längre än AMD. Sandy bridge. 13 år lång serie. Siffrorna började bli lite höga.

Men herrejävlar vad dåliga de nya namnen är!

Intel U7 275
Intel U9 285

Eller dylikt hade vart bätte.

Av str8forthakill
Skrivet av mpat:

Jag har inte problemet själv, men som jag förstår det så beror de där ”AMD Radeon”-namnen i Steams lista på att AMD skickar ut BIOS med det som officiellt namn till tillverkarna innan korten släpps, eftersom de ibland döper om kort väldigt sent. Köper man ett tidigt kort så har det alltså det namnet. Köper man en senare batch så har det rätt namn.

Autodetect på drivrutinen förstår jag inte, det är ju samma installerare för alla RDNA3-kort? Samma installerare för alla AMD-kort i någorlunda modern tid.

Det är inte samma installerare, AMDs "minimal setup" identifierar kortet och laddar ned rätt drivrutin. Det är den som felar. Klickar man sig genom menyerna till sin specifika modell får man en .exe med stöd för kort som saknar identifierande... IDn.

Av str8forthakill

@mpat VBIOS som skeppades på korten vid release? Det har inte kommit ut några nya versioner sedan releaserna för några andra kort än 7900 XTX . Och problemen med AMDs icke-fungerande "auto-detect" drivrutinsinstallerare gäller än idag, inga andra kort än 7900 XTX kan identifieras av drivrutinen.

Av str8forthakill
Skrivet av Gambit_2K:

Han menar nog att 7900 serien sålde mer än 7600, 7700 och 7800 serierna. 7900 XTX finns med på steam surveyn, det gör ingen av de andra korten från 7000 serien.

Det har att göra med AMDs trasiga drivrutiner som vid släppen inte ens kände igen korten drivrutinerna var till för, de korten rapporteras som "AMD Radeon Graphics". En bugg som ännu idag AMD inte har åtgärdat. Som många andra problem...

Av str8forthakill

En lite mer obskyr intervju med Viktor Bocan på Warhorse, summering:

1: Hjälmar, det kommer finnas en knapp för att fälla upp/ned visir manuellt, så man kan strida med öppet visir och skydda allt utom ansiktet men se fritt.

2: Repetitiva animationer som att plocka växter kommer reduceras (inställningar?)

3: Utvecklarna implementerade katter i spelet i smyg, och hint på mer saker de har implementerat i smyg. Easter eggs?

4: Absolut inget sikte för bågar etc fortfarande.

5: Man börjar på den mindre kartan Trosecko och sedan efter storyn har kommit till en viss punkt reser man till Kuttenberg. Och senare is storyn kan man resa fritt mellan dem. Verkar vara en mycket större main questline och mer narrativt till en början. Men man har fortfarande fritt språng att utforska/köra sidequests. Däremot sade de i en annan intervju att fler quests kommer vara tidsbegränsade, världen väntar inte på Henry.

6:

KCD2 kommer avsluta Henrys resa och inte lämna några öppna ändar som KCD1, men det finns alltid rum för KCD3! (kanske utan Henry)

Dold text
Av str8forthakill
Skrivet av firstofmay:

Synd att Viaplay har så svårt att fatta att man kan gilla hockey men vara helt ointresserad av fotboll och vice versa. Konkurrensen inom segmentet är så dålig att tjänsterna som erbjuds är nära på värdelösa.

De förstår exakt detta, varför bara sälja en kanal med hockey när man kan kräva att de även köper fotboll och andra idrottskanaler för 500% högre pris. Och monopol så du kan inte köpa tillgång till materialet någon annan stans heller.

Av str8forthakill

Håller med fullständigt att blockering löser inte ett piss, och är helt fel sätt att bestrida dessa sajter.
Fulstreaming bör raidas sönder dock, efter som de lever på reklamintäkter och tjänar hundratusentals kronor varje månad på piratkopierat material. Så attackera alla betalmedel som leder till dem. Reklamintäkter? Vem fan betalar för reklam på en piratsajt?

Attackera den ekonomiska delen, hur kommer det sig att domänen blockeras före tjänsten som säljer reklam?

Av str8forthakill

Det handlar inte om att all reklam kommer bli så, det är bara ett ytterligare lager med reklam. Ni utan adblockers kommer fortfarande få all existerande reklam + detta.

Av str8forthakill
Skrivet av Kibbo:

TechPowerup, Gamers Nexus, Hardware Unboxed och jag har för mig att även SweC brukar nämna att de ser till att processorerna testas "enligt spec" med manuellt inställd BIOS. Så tester från dessa aktörer bör vara tillförlitliga även efter de här ändringarna, eller åtminstone vara väldigt nära i resultaten.

Hardware Unboxed är inte en seriös aktör och inget som de postar kan man lita på dock, han throttlar och flaskhalsar system för att få ena sidan att se bättre ut än den andra.

Till exempel denna abomination till misinformation https://www.youtube.com/watch?v=7NCHhn0xEmo
Han testar 1600X mot 7700K runt release, med ett nedklockat GTX 970 i spel med höga grafikinställningar för att flaskhalsa spelen med grafikkortet, detta säger han inte i klippet och när han blev tagen på sängen med lögnerna försvarade han det med att alla andra är idioter och det är ett "realistiskt test". Trots att han presenterar allt som fakta, vilket det inte är.

Men TechPowerup och GN är legitima källor däremot.

Av str8forthakill
Skrivet av Thomas:

Jag tänkte lite liknande tills jag såg Hardware Unboxed-videon ovan. Kolla från 18:44 och några minuter framåt så ser du Intel väldigt uttryckligen säga att det är in spec att köra valfri power limit.

Visst men det finns gränser.

Själv mistänker jag att processorerna skadas över tid med stock inställningarna. Det har ej skett några betydande mjukvaruuppdateringar för varken UE4 eller UE5 när det gäller shader compiling och många system började visa instabilitet runt samma tidsperiod i år.

Vet själv att mitt system som vart helt stock från dag 1 med undantag för XMP profil påslaget har kört samma spel förut, som började krascha vid första uppstart nu den här månaden. Det var enkelt att både felsöka och åtgärda, ostabil överklock vid plötslig extrem last pga vdroop och 'negative overshoot' vad man nu än kallar det på svenska. Att peta upp LLC löste instabiliteten.

Kunde även till exempel dra igång OCCT och sedan starta spelet som behövde kompilera shaders utan krasch utan LLC uppvridet. Att rampa upp lasten lite 'mjukt' så VRMena hänger med bättre.

Men, kommer det leda till långsiktiga skador? Vi fpr se! Jag kör plattan i mattan tills det rasar

Av str8forthakill

Gillar att folk dissar intel för att moderkortstillverkarna sätter ostabila OC inställningar som standard. Vad spelar intels säkerhetsfunktioner för roll när moderkortstillverkarna stänger av dem för att visa att deras överprisade moderkort är minsann bäst?

Av str8forthakill

Jag aktivt väljer bort märken/produkter som jag ser i reklam. Om jag inte redan har dem. Tar även bort dem ur all diskussion på all nivå. Syns något i reklam som tvingas på en raderar jag det från livet.

Reklam är pissdåligt och jobbigt som fan.

Det här inlägget sponsrades av Systembolaget. Varför ha reklam när man har monopol enligt lag?

Av str8forthakill
Skrivet av Mithos:

https://www.youtube.com/watch?v=s43Auv8ub7w

Från videon åvan...

Intel Specs - Mobo BIOS Optimize Current CPU Core/Cache Current Limit: 360A - 511.75A Current Long Duration Package Power Limit: 154W / 253W Current Package power Time Window: 56Sec / 96Sec Current Short Duration Package Power Limit: 253W / 4095W

Jag är inte förvånad att CPUer (både på Intel och AMD sidan) kan köras för varma och ha stabilitetsproblem när CPUerna matas med mer än vad de officiella specsen är...

Btw det är inte bara inställningarna för 'optimized' profilerna. Fram tills denna BIOS uppdatering var Multi Core Enhancement - Disabled (enforce all intel limits) exakt samma som dessa värden. Långt över intels specs.

Av str8forthakill

En processor som drar 200W under last kan ha 65W TDP. TDP är enbart en hänvisning till OEM tillverkare om vilken effekt deras kylare bör klara av för att kunna hantera en medelpersons värmeutveckling när de startar Word och skriver ett par rader.

Kika på reviews om specifika processorer så ser du den faktiska energiförbrukningen och värmeutvecklingen.