Inlägg

Inlägg som Gilgamesh har skrivit i forumet
Av Gilgamesh
Skrivet av Wiggin:

Åh nej, vad synd. Och Gamestop var butiken som folk ville stötta mot hutlös girighet? Well...

japp

Skrivet av Grumbledock:

/r/Superstonk in shambles!
Så mycket pengar bortkastade på absolut ingenting. Nåja, så går det när man jagar trbder i efterhand snarare än har en bra affärsidé!

japp

Skrivet av FreddyK:

Ja hela Gamestop-sagan var en jävla resa. Tråkigt att det inte ledde till något annat än crypto.

var? upp ca 40% atm premarket

Skrivet av lindahlj:

Gamestop, skulle snara säga Cringestop! Eller hur killar?

japp

Skrivet av Söderbäck:

Det här tyckte jag var en intressant uppdatering. Har undrat över din GMEstrategi senaste åren efter all in där ;).

Själv har jag fortfarande svårt att se vad gamestop har i sin produktportfölj som ser så ljust ut framöver.
Tror väl mer att fysisk spelförsäljning rör sig i samma riktning som fysisk försäljning av film och musik.

lastade på ordentligt vid ca 14 dollar.

Av Gilgamesh
Skrivet av DasIch:

"For those who dare"

Av Gilgamesh
Av Gilgamesh

bla bla bla... OLED slaktar LCD.

Av Gilgamesh
Skrivet av Mocka:

Haha du har givetvis rätt, men jag skyller min oro på stigande ålder Just ja, glömde USB-C 90W för laddning och enkel anslutning till laptop. 12k för 27? Har du den nya MSIn som släpptes nyligen? Att refresh körs när man stänger av skärmen är ju grymt! Enda kruxet jag kan komma på vore om det hände mitt i ett möte under en arbetsdag

yes, bara köpa från NetOnNet så har man 3 månaders öppet köp.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=13083962

MSI är även aktiva i Reddit forumet och släppte för någon dag sedan ny firmware som löste en del små problem, många är nöjda just nu.
https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/s/cv95DJWF4P

Av Gilgamesh
Skrivet av landahl:

Så fort QDEL eller MicroLed kommer så försvinner nog OLED fort från marknaden. Speciellt QDEL verkar ju va den optimala skärm tekniken.

https://youtu.be/eONWY3kbZc0

"så fort" jadu vill man vänta i många år på det nästa så visst medan vi andra njuter av det som finns nu.

Av Gilgamesh

som tur har MSI att man kan välja 16h notis för refresh men efter 4h så kör den refresh när man stängt av skärmen så man blir aldrig tvingad på en refresh.

Av Gilgamesh
Skrivet av Shadee:

Nope. Med CS2 som huvudspel på datorn passar inte en OLED. Kör en 24,5" 360 hz "Fast-IPS" som MSI kallar det. Sedan har jag en andra skärm också, 27" man fick med från Samsung med det där supererbjudandet för några år sedan.

Känner inget behov av att uppgradera skärm för tillfället. Hörlurar är det enda jag har kvar på uppgraderingslistan för i år faktiskt.

passar utmärkt, kör själv det, samt i 24,5" läget, vilket hopp från tidigare 390Hz IPS.

Av Gilgamesh

@Mocka man lever enbart en gång för att ha så många tankar....nu kör jag 27" MSI QD-OLED, ingen fläkt, refresh körs automatiskt när man stänger av skärmen när man nått upp till 4+ timmar, har 2st USB och USB-C 90W för laddning, priset kan hålla med nu gick denna på 12k, inväntar dock Samsungs motsvarande variant (G60SD) då jag eventuellt kan få den för bra pris.

Av Gilgamesh

kört OLED TV till datorn sedan 2017, blev nyligen en 27" QD-OLED 360Hz på skrivbordet för främst CS2 men även andra spel som funkar bättra med mus/tangentbord, används bara för spel då jag knappt gör annat vid datorn, men äntligen OLED överallt.

Av Gilgamesh

damn snacka om att slakta priset på hela 50%

Av Gilgamesh

Jag hoppas bara på mindre storlek på korten än de överdriva vi fick se på 4090, typ ASUS varianter, som tur gick PNY 4090 kortet in i NR200P efter lite pill.

Av Gilgamesh

Det går i Shield inställningar aktivera så den inte går ner i viloläge vid avstängning alternativt när man byter källa, funkar bra.

Av Gilgamesh
Skrivet av Freezelag:

Ett spotify för musik finns, skulle behövas ett spotify för film/tv/spel med. Nu får man hoppa lite mellan olika alternativ beroende på vad som visas just den månanden. Ibland Amazon, ibland Netflix osv. Ett enat alternativ hade onekligen varit lättare.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag instämmer att det suger. Jag har flera filmtjänster där jag ett par gånger i veckan loggar in för att se att det inte finns något jag vill se och jag undrar varför jag ens har dem?
Det är dock krångligt att få till detta i en marknad, där upphovsrättsinnehavare och andra har rätt att välja sina kunder.

Real Debrid

Av Gilgamesh

Real Debrid ftw.

Av Gilgamesh
Skrivet av MyRus:

Hej!

Får förmodligen min Q995C nästa vecka, vilket även gör mig sugen på en ny tv från Samsung..

Är det någon här som kört både utan och med en tv som har
q-symphony? Upplevdes någon direkt skillnad? Eller är det ett säljtrick?

Q-Symphony AV.

Av Gilgamesh

Jag kör Corsair K65 Mini + Logitech Pro X Superlight 2, nöjd.

Av Gilgamesh
Skrivet av Klumpeduns:

Risken för inbränning är väl snudd på en non issue idag? Finns ju videor på nätet för de använder skärmarna med högsta ljusstyrkan, statiska bilder osv, men ingen inbränning,. Framför alllt inte om man nyttjar de inbyggda funktionerna skärmarna har för att förhindra inbränning.

jag skulle säga det ja, jag kör dock min i SDR i sRGB läget och 60% i ljusstyrka (200 nits) funkar fint och tillräckligt för CS2.

Av Gilgamesh

Jag fick hem min igår (den sista hos NetOnNet) hittils nöjd men bara spelat CS2 på den, funkar fint.

@Zajoxx semi-gloss, beror på vad du gör med skärmen, jag körde en 24" Acer Nitro 390Hz IPS tidigare, ville inte gå ner i Hz, hade inte varit fel med 24" 1440p 360Hz OLED.

Av Gilgamesh

Jag kan rekommendera en mini PC med Intel N100, funkar utmärkt för tex Plex eller liknade, kör själv en Trigkey G5, men finns andra varianter.